Zoals de dokter zijn kinderen verwaarloost

Forrester geeft met regelmaat buitengewoon interessante rapporten uit. Eén daarvan is Best and Worst of Blog Design, 2006 (sorry, dit is content waar je voor moete betalen). Met daarin een evaluatie van de gebruikerservaring met een zestiental bekende blogs.

De resultaten: dramatisch tot zeer dramatisch. Geen van de weblogs was in staat te voldoen aan de minimum eisen die Forrester heeft gedefinieerd.

Nou volg ik ook al enige jaren het weblog Charlene Li, één van Forresters analisten die met name de social media behandeld. Dit is een typisch corporate weblog waar met regelmaat reclame voor Forrester rapporten wordt gemaakt.

En het is toch opvallend om te zien dat veel van de tekortkomingen die het rapport Best and Worst of Blog Design vermeldt, terug te vinden zijn in dit blog van Forrester. Het is als met de dokter die zijn patiënten geneest, maar zijn kinderen verwaarloost.

Het is in mijn optiek tegelijkertijd ongelofelijk stom. Voor een bedrijf dat leeft van het geven van adviezen aan bedrijven onder het credo: do or die is het wel heel navrant om te constateren dat ze zelf denken een uitzondering op die regel te kunnen zijn. Practice what you preach lijkt me hier meer dan op zijn plaats.

PS:
RecruitmentMatters is opgezet met de meeste richtlijnen en best practices van Forrester in het achterhoofd. Alleen een foto van de auteur bij elk artikel leek me iets teveel van het goede, maar dat kan ook met mijn aanblik in de spiegel te maken hebben…

Geef een reactie

4 Comments
 • admin
  says:

  @Bas
  Helemaal mee eens, ik zou het graag bij de “Onze bloggers” sectie willen zien.

  En dat is meteen een aardig bruggetje naar Bastiaan, die zo bescheiden is geweest om niet zijn site erbij te vermelden. Maar hij is de ontwerper van de RecruitmentMatters site, dus de aangewezen persoon om dat te ontwerpen. Hoewel er eerst een aantal andere onderdelen moeten worden gedaan 😉

  Om overigens een foto bij iemand die reageert te krijgen zou je misschien iets moeten doen met een eventueel Mybloglog account? Ik weet eigenlijk niet of dat kan en/of mag, maar het voert mij in ieder geval iets te ver op dit moment. Wie weet een toekomstige wens.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Marc: daar waar ik ook geen voorstander ben van foto’s bij elk artikel, zie ik het wel als toegevoegde waarde bij de ‘over ons’ sectie. Niet dat ik nu fotogeniek ben, ik heb er een hekel aan, maar… eerlijk is eerlijk, het voegt iets toe.