Overnames

Net op marketingfacts de vraag gesteld: welke bedrijven gaan eind 2008 niet zelfstandig overleven? Wie worden opgekocht door de grote jongens als Yahoo, Google, Microsoft of de media partijen als NewsCorp en CBS?

In de recruitmentindustrie zie ik veel mogelijkheden. Ik verwacht dat Linkedin, Monsterboard, SimplyHired en Indeed het einde van 2008 niet zelfstandig zullen halen. In Nederland voorzie ik dat VNU nog wat gaat shoppen, hoewel ik het lastig vind nu al te zeggen welke partij dat zal zijn.

3590cookie-checkOvernames
Geef een reactie

2 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Is linkedin niet beter af als ze zelfstandig blijven en zelf iets proberen te doen? Ik las al dat ze wat meer open source dingen toelaten. Als ze hun dienstenpakket zelf uit kunnen breiden en het grootste zakelijke netwerk weten te blijven, dan zijn ze misschien beter af.

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  Indeed heeft een niet onaanzienlijke investeerder in de New York Times. Helemaal onafhankelijk zijn ze dus al niet meer…

  Ik ben blij dat ik niet aan voorspellingen doe, want ik had eerlijk gezegd verwacht dat Monsterboard voor het einde van 2007 al was verkocht. Het kan nog, maar het wordt wel heeeel erg krap.

  SimplyHired? Ik weet het niet. Maar Linkedin lijkt me een sitting duck. Maar ik heb ooit gezegd dat het met dat Internet nooit wat zou worden. Dus mijn voorspellende gaves zijn zeer beperkt.

  En als extraatje boven Marketingfacts, ik was inderdaad vergeten dat SimplyHired al een aantal keer in het nieuws was geweest in relatie tot geruchten over een open handen zijnde deal met Google. En als je tegenwoordig Google zegt, zeg je inderdaad ook meteen Microsoft.

  0
  0