Reageren? Even duimen, da’s alles

Al geruime tijd hou ik via mijn RSS reader iets meer dan 100 blogs bij. Blogs over marketing, online recruitment, technologie, internet strategie, interaction design. Ik scan nieuwe artikelen; meerdere keren per dag. Als ik dat niet doe verdrink ik eenvoudigweg in de hoeveelheid nieuws.

Van een relatief beperkt aantal blogs lees ik vrijwel alle artikelen. Omdat de schrijver(s) of de onderwerpen me aanspreken (danwel irriteren), omdat ik er wat van leer en omdat ik wat ik lees kan gebruiken in mijn eigen blog postings. Tenslotte ben ik een prosumer…

Maar dat alles is nog geen garantie dat ik een reactie op een posting zal schrijven. Ik schat dat ik grofweg in 1 op de 50 postings een reactie plaats. Terwijl ik over al die 50 postings meestal wel een mening heb.

Het is geen kwestie van luiheid of gebrek aan tijd. Ik plaats geen reactie als ik vind dat ik niets heb toe te voegen, onvoldoende kennis van een bepaald terrein denk te hebben of eenvoudigweg op dat moment geen inspiratie heb.

Maar ik zou het in al die 50 gevallen geen enkel probleem vinden om mijn mening over het artikel te geven als ik dat met één klik kon doen. En dat heeft mij geïnspireerd om een dergelijke functie voor RecruitmentMatters te gaan bieden.

Daarom is het vanaf vandaag mogelijk om jouw (gebrek aan) waardering over een artikel op RecruitmentMatters kenbaar maken. Met één klik.

Onderaan elk artikel zie je voortaan het volgende staan:

  Thumbs up and down

Door op de ‘duim omhoog’, ’duim omlaag’ of de bijbehorende hyperlink te klikken kan je jouw mening geven. Het resultaat is direct zichtbaar (bovenaan het artikel) waarbij een geheel witte balk een volledig gebrek aan waardering toont; een volledig rode balk betekent dus een overweldigende waardering.

Ik roep daarom alle lezers van RecruitmentMatters op om hun stem te laten ‘horen’!

Ter geruststelling, hier kan natuurlijk volledig anoniem gestemd worden. Hier bij RecruitmentMatters hechten wij tenslotte zeer sterk aan onze privacy en die van onze lezers…

De bloggers van RecruitmentMatters zijn al aan het duimen…

PS
Waarom stoppen bij het waarderen van een blog posting? Daarom kan er ook gestemd worden op iedere reactie!

3620cookie-checkReageren? Even duimen, da’s alles
Geef een reactie

3 Comments