Comasaufen 2.1

In chatboxen en profielsites spelen jongeren met identiteit en imago. Sugababes en Sugadudes hebben samen een miljoen profielen. Hyves groeide dit jaar naar 5 miljoen leden. Volgens recent onderzoek heeft zo’n 60 procent van de jongeren ooit een profiel aangemaakt. Ik geloof dat dit cijfer veel hoger is maar ik zal (dit keer) de wetenschap niet in twijfel trekken. Profielsites schijnen een weldaad te zijn voor het zelfvertrouwen van de leden. Ze kunnen zichzelf voordoen als iemand anders of als zichzelf in geidealiseerde vorm. De meesten doen zich ouder voor dan ze zijn. Niets nieuws onder de zon; mijn zusje is op vakantie jarenlang 18 geweest.

In de spreektaal kennen we, dankzij taalverrijkend Hyves, twee nieuwe werkwoorden; “hyven” en “krabbelen”. Hyves werd dit jaar uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf. En klaar zijn ze nog lange niet. Kort na nieuwjaar zal de berichtensectie herschreven zijn, kan je Youtube filmpjes krabbelen zonder Hyves te verlaten en zal de chat verbeterd zijn. Aldus de positief gestemde mail van ieders eerste Hyves-vriend: Raymond Spanjar.

Nog een greep uit de op hande zijnde vernieuwingen: een programma waarmee Hyves op je telefoon nog leuker wordt dan op de computer (maart), ook op andere sites dan Hyves content kunnen delen met je Hyves vrienden en de mogelijkheid om je vrienden in groepen te kunnen indelen. Terugkoppelend naar mijn vorige blog; zo hoeft je baas niet geconfronteerd te worden met jouw weekend. En natuurlijk bij Google in Californie de introductie van OpenSocial bespreken.

Tot zover de weerlegging van mijn vorige stuk. Goed voornemen voor 2008 is namelijk, naast urban worden, minder cynisch te zijn. En met goede voornemens kun je niet vroeg genoeg beginnen.

3710cookie-checkComasaufen 2.1
Geef een reactie

10 Comments