Plaxo staat te koop, voor $ 100 miljoen…

Net een bericht opgepikt dat Plaxo te koop staat. Blijkbaar voor $ 100 M… Toe maar

Zoals TechCrunch mij herinnerde waren er in de loop van 2007 geruchten dat Xing interesse had in Plaxo, maar dat is bij geruchten gebleven.

Ik was een vroege gebruiker van Plaxo maar had ze als gevolg van hun ‘spamming’ activiteiten al snel weer verwijderd. En hoewel ik door uitnodigingen van mijn netwerk als gevolg van hun Pulse product me weer had aangemeld maak ik op geen enkele manier actief gebruik van Plaxo.

En ik zal zeker niet de enige gebruiker zijn die weliswaar reageert op uitnodigingen maar er vervolgens niets meer mee doet. Tenslotte is de meerwaarde van zelfs 1 sociaal netwerk wat mij betreft al discutabel, maar meerdere netwerken zijn simpelweg niet bij te houden.

Het is leuk om te zien dat bij dit soort sites vooral geschermd wordt met het aantal gebruikers; in het geval van Plaxo ongeveer 15 miljoen. Maar die gebruikers zijn helemaal niet van Plaxo, zij hebben er voor gekozen ‘iets’ met Plaxo te doen. En of ze nog steeds iets met Plaxo doen is de vraag. Alleen als Plaxo in de weg zit wordt mogelijk actie ondernomen om de toepassing van de computer te verwijderen. Maar het aantal actieve gebruikers is een totaal ander verhaal.

Ik ben benieuwd wat een second tier sociaal netwerk als Plaxo op gaat brengen en of de beoogde prijs van $ 100 miljoen gehaald gaat worden. Zo in het begin van 2008 is het meteen een aardige indicator of er al dan niet sprake is van een moeheid rondom sociale netwerken.

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Ik hoop nu dat xing er iets mee kan doen. Je omschrijt hierboven precies de reden dat ik xing prettig vind: er is een soort community, waardoor je daar ook echt mensen leert kennen. Precies waar een sociaal netwerk voor bedoelt is.

    Als ik een middag op xing ben dan kan ik via ‘over mij’ pagina’s, een beetje slim zoeken, via groepen en discussies redelijk makkelijk mensen vinden die in mijn netwerk passen, die ik wil leren kennen en die daar ook voor open staan. En daarom ben ik lid.

    Social networks draaien om community feel en niet om aantallen.