Social ads van Facebook: Beacongate 2?

Beacongate 1 suddert nog na terwijl de volgende blunder van Facebook zich alweer aandient. En deze minstens zo erg. Want nu wordt jouw foto en naam misbruikt bij een advertentie van een bedrijf op Facebook. Ongevraagd natuurlijk! En natuurlijk hoef je niet te rekenen op enige vergoeding.

Terwijl Robert Scoble van Facebook wordt getrapt omdat hij probeerde zijn data van Facebook te scrapen toont datzelfde Facebook geen enkel fatsoen bij het prostitueren van diezelfde gegevens van geregistreerde gebruikers.

Ik heb daarom per direct besloten mijn account bij Facebook op te zeggen.

En zelfs tijdens dat opzeggen werd ik nog verrast door het volstrekte onfatsoen van dit bedrijf. Want recht boven de Deactivate knop staat de volgende tekst:

You can reactivate your account at any time by logging in with your email and password.

Nou, dat heb ik dus even getest. En wat blijkt: Facebook gooit helemaal niets weg als ik mijzelf afmeld! Wat een onbeschaamd misbruik van door mij ingevoerde informatie. Ik moet alles handmatig verwijderen wil ik schoon kunnen vertrekken.

Hier toont een ‘sociaal’ netwerk haar ware gezicht: Hotel California.

Gebruikers van Facebook opgelet: dit is niet slechts een walled garden, dit is de Matrix.

Geef een reactie

5 Comments