Lokatiebeleid als recruitmenttool

Vandaag op Emerce: het internetbureau Mirabeau is 60% gegroeid. U vraagt zich af: wat heeft dat met recruitment te maken? Nou, groei is vooral in deze sector afhankelijk van het krijgen van de juiste mensen. En iets wat Mirabureau in ieder geval slim doet, is zich realiseren dat er meer is dan Amsterdam. Dat is iets dat de meeste bedrijven in de internet sector nog niet doorhebben namelijk.

Vermoedelijk neemt Mirabeau nog dit kwartaal zijn 200e personeelslid in dienst. Het bedrijf voert een beleid waarbij het kantoren opent buiten Amsterdam, waar het hoofdkantoor is gevestigd.

Er gingen reeds filialen van start in Eindhoven, Hoorn en Rotterdam en een in het centrum van Amsterdam. Deze lokale aanpak bespaart reistijd voor personeel, wat het werven minder moeilijk maakt, en brengt het bedrijf dichtbij zijn niet-Randstedelijke klanten.

Lokatiebeleid als onderdeel van het personeelsbeleid. Ik ken weinig bedrijven die het goed doorvoeren, maar het is in deze tijden oh zo belangrijk.

Geef een reactie

2 Comments