Connexxion wil diverser worden

Blijkbaar is het nodig dat een CEO er beleid van maakt: connexxion wil meer allochtonen en meer vrouwen in hogere functies. Ik vraag me altijd af: waarom is dit nodig? En dan bedoel ik: waarom is het nodig dat het specifiek beleid is? Blijkbaar selecteren we gewoon wat we kennen, en dus is een selecteur die blank en man is meer geneigd een blanke man te selecteren. Blijkbaar is het beleid nodig, gelukkig zien steeds meer bedrijven dit in.

Geef een reactie

1 Comment
 • De meneer die het hier niet mee eens is
  says:

  iedereen maakt maar problemen over racisme en mensen die door hun ethniciteit minder goed in de arbeidsmarkt staan!

  dus moeten we die mensen maar specifiek gaan selecteren?

  en hoe zit het dan met de andere mensen die niet onder deze voordeeltjes vallen… die doen de baan mischien 10X beter en ze worden niet aangenomen omdat ze liever een marrokaan of pool in dienst nemen..

  dit klinkt in mijn oren als rascisme

  mensen moeten beoordeeld worden naar hun kunnen!
  en niet naar hun huidskleurtje, geslacht of afkomst