Introduceren

Neil Pattel schrijft weer een zeer herkenbaar en goed stuk over de waarde van introducties. Iets wat ik altijd train in mijn trainingen, zorg ervoor dat je een introductie krijgt, je succesratio neemt een factor X toe. Waarom? Neil omschrijft het uitstekend.

Denk eens aan iedereen die je zomaar aanspreekt, zomaar ontmoet. Soms een aardig gesprek, soms een follow up, maar vaker niet dan wel.

Denk dan eens aan je vrienden die een vriend introduceren op een feestje. Het is een vriend van een vriend, dus hij zal wel ok zijn, toch?

Ik merk het meer en meer aan mezelf. Als zelfstandige moet ik zuinig met mijn tijd omgaan, want er zijn erg veel mensen die me willen spreken (free consultancy willen doorgaans) en je hebt maar een beperkte tijd. Dus veel mensen waarvan ik niet het idee heb dat ze echt interessant zijn, dat ik er iets van kan leren of dat ze ooit klant worden, houd ik af. Misschien loop ik daardoor wel af en toe een opdracht mis, maar tijd is nu eenmaal een issue. Aan de andere kant, als iemand die ik vertrouw tegen mij zegt: je zou eens met die en die moeten praten, doe ik dat in de basis altijd. Immers, een mij vertrouwde persoon geeft mij aan dat die persoon te vertrouwen is. Relaties, daar gaat het in het leven om.

4030cookie-checkIntroduceren
Geef een reactie