Schrijf, met mate

Contact, de uitgeverij, komt met een op Idols geinspireerde talentenjacht voor aanstormend schrijftalent. De drieduizend (!) deelnemers moeten een verhaal schrijven waar enkele bekende auteurs al een aanzetje voor hebben gemaakt. De vier kandidaten die de finale zijn afhankelijk van een jury en internetpubliek voor de eerste prijs.

2007 was volgens Arjen Fortuin (Boekenredactie NRC Handelsblad) ‘niet het beste debutantenjaar voor de Nederlandse literatuur’. Getalenteerde (quasi) jonge honden waren schaars. Aandachtspunten voor wie van plan is dit jaar debutant te worden: jong&complex zijn en vooral kappen met autobiografisch geneuzel. Tenzij je Aaf Brandt Corstius heet en een geweldig boek schrijft over het jaar dat je dertig werd. Toegegeven, het is niet haar debuut. I love her, anyway.

Ik heb al eens meegedaan met een wedstrijd voor aspirant schrijvers van de VPRO. Als winnaar mocht je jouw verhaal van maximaal 1000 woorden voorlezen tijdens het radioprogramma ‘De Avonden’. Ik ben niet uitgekozen, waarschijnlijk omdat mijn verhaal ongeveer 1200 woorden had. Ik ben nooit zo van ‘geniet, met mate’ geweest. Bovendien praat ik heel snel, dus haal ik die zendtijd wel. Nu het zo trendy is, schrijven, ga ik het toch nog eens proberen…

4110cookie-checkSchrijf, met mate
Geef een reactie

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  “Waarschijnlijk omdat mijn verhaal ongeveer 1.200 woorden had”?

  Bepaalde familietrekjes zetten zich ook in de jongere generatie voort. Gelukkig is arrogantie daar niet één van…

  Maar, ga zo door!

  0
  0