Bedrijven voorzichter met aannemen financieel personeel

Bedrijven zijn voorzichtiger geworden met het aannemen van financieel personeel, met bemiddelaar Robert Half uit wereldwijd onderzoek. Nog maar 12% is van plan in 2008 extra financieel personeel aan te nemen, terwijl 4% wil krimpen. In 2007 waren die percentages respectievelijk 20% en 3%.

In Nederland is de behoedzaamheid er ook terwijl aan de andere kant bedrijven aangeven problemen te hebben met de werkdruk op de administraties. Enige tegenstrijdigheid lijkt hier dus wel in te zitten. De grootste uitdaging is (volgens bijna de helft van de ondervraagden) echter vooral de kwaliteit van het personeel.

De verklaring van Robert Half staat echter haaks op de bovenstaande onderzoeksresultaten: Ronald de Zoete, Branch Manager van Robert Half: “Vooralsnog is er wereldwijd een personeelstekort, vooral binnen ICT en Finance, en Nederland is hierop geen uitzondering. Uit het onderzoek blijkt echter dat recruitment van personeel momenteel wat vertraagt. Mijn verklaring hiervoor heeft te maken met wat ik dagelijks zie bij bedrijven en dat is dat zij het afgelopen jaar heel gefocust zijn geweest op het aannemen van mensen – en ook een ‘reserve’ hebben opgebouwd in de vorm van overcapaciteit . Echter, deze mensen moeten nog wel productief worden en zolang de internationale economie niet teveel hinder ondervindt van de ontwikkelingen in de US zal de behoefte aan gekwalificeerd financieel personeel blijven bestaan. “

Immers, als er overcapaciteit zou zijn, zou niet 1/3 van de ondervraagden stellen dat er teveel werkdruk zou zijn. Een realistische verklaring lijkt me meer de voorzichtigheid m.b.t. de economie (het is een wereldwijd onderzoek), vooral vanwege de hypotheek crisis in de US.

4260cookie-checkBedrijven voorzichter met aannemen financieel personeel
Geef een reactie