Web 2.0 en online recruitment: de verwachtingen van morgen

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik mijn frustraties met hedendaagse vacaturesites heb beschreven. En dat was slechts de eerste stap in de eind november aangekondigde serie over nieuwe initiatieven in online recruitment.

Vandaag wil ik, naar aanleiding van die frustraties, kort stilstaan bij mijn verwachtingen van die nieuwe initiatieven. Feitelijk heb ik die verwachtingen al beschreven in de open brief aan vacaturesites (in Nederland). Maar nu gaat het niet slechts om Nederlandse initiatieven.

En dan zal ik toch echt beginnen aan een onderzoek van die nieuwe sites. Het is even wachten maar dan krijg je ook wat. Hoop ik…

Als werkzoeker heb ik een paar wensen/verwachtingen:

  • Als ik gegevens over mijzelf achterlaat verwacht ik dat mijn privacy volledig gerespecteerd wordt. En dat ik mijn zichtbaarheid volledig zelf kan regelen. En dat als ik mijn gegevens (volledig) wil verwijderen ik dat kan doen op een eenvoudige wijze doen met de garantie dat er niets achterblijft.
  • Ik verwacht eerder ingevoerde gegevens te kunnen hergebruiken. Ongeacht de locatie waar of de vorm waarin ik die gegevens heb ingevoerd. Of ik nou mijn Linkedin profiel of mijn Word CV aanbiedt.
  • Ik verwacht dat ik een profiel kan gebruiken bij het zoeken naar relevante vacatures: matching. Ik wil overigens ook kunnen zoeken zonder mijn profiel. Ik wil graag bepalen wat ik wel of niet wil doen .
  • Als ik kan zoeken naar en reageren op vacatures wil ik dat zonder enige vorm van registratie kunnen doen. Als dat via een ouderwetse krant kan, dan moet dat toch ook wel via een state-of-the-art site kunnen.
  • Ik wil kunnen zien hoe goed een vacature bij mijn past, hoeveel andere mensen al hebben gereageerd, en of zij al dan niet beter geschikt waren voor die vacature. Ik wil geinformeerd worden, zodat ik een bewuste keuze kan maken of ik al dan niet wil reageren.
  • Ik wil informatie over een bedrijf, of dat nu op de site zelf staat of ergens anders. Ik wil informatie over de sollicitatieprodecure, trainingsprogramma´s, secundaire arbeidsvoorwaarden. Etc.
  • Ik weten hoe vaak mijn profiel wordt bekeken, doorgestuurd, afgedrukt en eventueel bewaard.
  • Ik wil geinformeerd worden over de status van de sollicitatie; de verandering van mijn kansen (tenslotte kunnen er na verloop van tijd meer mensen reageren op dezelfde vacature)
  • Ik wil eventueel direct kunnen communiceren met een bedrijf, via bv. instant messaging, om nog wat vragen te kunnen stellen.
  • Ik wil mijn mening kunnen geven over een bedrijf dat niets van zich heeft laten horen en dat er ook iets met die informatie wordt gedaan.

En eigenlijk heb ik als werkgever precies dezelfde wensen/verwachtingen; hoewel het privacy aspect hier een wat minder grote rol speelt natuurlijk.

Met deze verwachtingen ga ik vervolgens aan de slag. Waarbij ik in eerste instantie de nieuwe generatie sites bezoek als kritische kandidaat.

Overigens zou ik iedereen willen oproepen om nieuwe initiatieven te melden via dit blog! Ik ga met plezier aan de slag om deze vervolgens te onderzoeken. En als ze echt iets nieuws binnen online recruitment vertegenwoordigen, dan komt er ook een verhaal.

Aaanstaande woensdag de eerste in deze reeks: Jobfox.

4340cookie-checkWeb 2.0 en online recruitment: de verwachtingen van morgen
Geef een reactie