Facebook: Slavendrijver met een sociaal sausje

Vrijwilligerswerk is sociaal. Geen twijfel over. Of toch? Want hoe zit het met vrijwilligerswerk voor een bedrijf dat in de boeken staat voor $15 miljard? Trouwe lezertjes hebben het vast geraden; Facebook heeft alweer een nieuwe truc uit de hoge hoed getoverd.

Want dat bedrijf gaat op dit moment bedelend rond bij haar gebruikers om mee te helpen de site in meerdere talen te vertalen. Serieus!

Nu moet Facebook natuurlijk ook een keer winst laten zien aan haar aandeelhouders. Want van publiciteit alleen kan de schoorsteen niet blijven roken.

Maar stel dat mede dankzij de inspanningen van haar gebruikers Facebook binnenkort zwarte cijfers kan tonen. Zou dat betekenen dat diezelfde gebruikers kunnen rekenen op een passende vergoeding op termijn?

Dream on! Facebook parasiteert vrolijk verder op haar gebruikers, na ze al eerder tot marketing vlees te hebben gedegradeerd via Beacon en Social ads.

En ik ben ervan overtuigd dat er voldoende willoos vee gevonden kan worden om de site te helpen vertalen. Fascinerend wat je met grenzeloos onfatsoen kan bereiken. En Facebook is wat dat betreft een onbedreigde koploper. Chapeau!

Met dank aan TechCrunch

4370cookie-checkFacebook: Slavendrijver met een sociaal sausje
Geef een reactie

2 Comments