Fortis… dom dom dom?

Schreven we eerder over lokatiebeleid als arbeidsmarkt tool, bereikt ons vandaag het nieuws dat Fortis voor Amsterdam kiest als nieuwe hoofdkantoor. Ze nemen hun intrek in het oude ABN AMRO kantoor, dat ze natuurlijk hebben overgenomen. Amsterdam is immers het financiële centrum van Nederland, zo luidt de conclusie.

Eén ding weet je dan zeker, arbeidsmarkt technisch is het niet slim. Een bankier heeft het in A’dam namelijk voor het uitkiezen, bijna elke bank zit er. Fortis’ onderscheidende vermogen zat hem mede in hun lokatie: Utrecht. Natuurlijk laten ze veel achter, de verzekeringstak bijvoorbeeld. En natuurlijk hebben ze nog een kantoor in Rotterdam. Maar zoals velen kiest Fortis niet voor hun arbeidsmarktpositie als ze kiezen voor A’dam als hoofd lokatie.

Mijn gevoel zegt me dat er een behoorlijk aantal RvB leden of andere belangrijke beïnvloeders in Amsterdam wonen en niet begrijpen waarom ze niet ‘gewoon’ in Amsterdam zitten. Ik zie mooie wervingskansen voor bedrijven als Ohra (Arnhem) en Achmea (Apeldoorn).

4600cookie-checkFortis… dom dom dom?
Geef een reactie