Flickr

De naam stond me tegen maar het blauw/roze logo wint mijn sympathie. Goed, Flickr dus. Iedereen is fotograaf, in navolging van Ikea’s ‘Iedereen is ontwerper’. Het betreft allebei een zwart apparaat, want quasi-hippe, metallic cameraatjes, daar doen ze niet aan op Flickr. Allemaal gitzwarte canon’s. Aan het gereedschap kan het dus niet liggen.

Flickr is een website voor het delen van (digitale) foto’s, een soort fotocommunity. Bij het uploaden van foto’s kan er worden opgegeven onder welke voorwaarden anderen de foto mogen gebruiken. Ook kunnen foto’s in een privégedeelte worden geplaatst, dat alleen te bekijken is door gebruikers die daarvoor toestemming van de uploader hebben. Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om als opslagplaats te gebruiken, vooral onder webloggers.

Weer een echte Web 2.0-applicatie. Eén die door een aantal vrienden verslavend genoemd word, sommigen posten elke dag wel iets. Ik hou daar helemaal niet van. Kwaliteit gaat toch boven kwantiteit? Nee dus, op Flickr besta je uit foto’s. Jouw profiel is je leven in een soort stop-motion. Je vindt veel eenzame bomen en emo-zelfportretten, niet mijn ding(en). Flickr kent ruim 2.2 miljard foto’s en elke minuut komen er zo’n 3000 bij. Dat zijn een heleboel bomen.

Geef een reactie