Geen baan maar een loopbaan

Net zag ik een banner van KPN: we hebben voor je geen baan, maar een loopbaan. Eindelijk een partij die dat weer durft te zeggen. Want daar waar iedereen zich de laatste jaren richt op het jobhoppen zijn er genoeg mensen in de markt die echt wel carrière willen maken bij één bedrijf. Ik vraag me echter af of de KPN organisatie dat toestaat, is doorgroei intern daar echt goed mogelijk? En de tweede opmerking is dat ze zich juist weer richten op young professionals. En laat dat nu net niet de groep zijn waarop je dit zou moeten richten volgens mij. Die willen namelijk eerst snuffelen, dan settelen. Ach, de intentie is goed, over de uitvoering (doelgroepkeuze en vooral de vraag of de interne organisatie het toelaat) heb ik dus mijn twijfels.

4970cookie-checkGeen baan maar een loopbaan
Geef een reactie

2 Comments
  • Bas van de Haterd
    says:

    Ik weet het niet zeker Raymond, maar als ik hoor dat er behoorlijk wat instroom en verloop is (wat ik hoor) heb ik mijn twijfels. Ook de krimp (ze zijn van 30.000 naar 10.000 gegaan in een paar jaar, excl. getronics dan) doet mij vermoeden dat doorgroei lastig is. Maar eerlijk is eerlijk, het is een assumptie.

    0
    0