Linkedin voor het plebs

Het Volkskrant Banen Netwerk is een Nederlands netwerk voor hoger opgeleiden. Gratis. Waarmee je contacten kunt onderhouden, vinden of gevonden kan worden en waar je kunt praten over je vakgebied, interesses en ambities. Linkedin van Volkskrant dus. Zouden daar wél mensen van mijn leeftijd zitten? Ik baal van de schrale oogst op Linkedin.

Je werkervaring en opleiding worden weergegeven in een tijdbalk. Grafisch een lust voor het oog. De profielfoto’s zijn mij iets de hyves- en daardoor onprofessioneel-achtig. De Volkskrant-linkedin zoekt op basis van je interesses interessante leden en thema’s.

Je vindt er anderen die dezelfde doelen en ambities hebben als jij en zorgt ervoor dat ze jou kunnen vinden. Of: je sluit je aan bij een thema of begint er zelf één. Zo kwam ik erachter dat 203 mensen, net als ik, een nieuw tijdschrift willen lanceren. Reden genoeg om die droom voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Geef een reactie

4 Comments