NotchUp: Alleen voor triple A’s

Een eerste update over NotchUp, de site waar je betaald krijgt voor interviews. Zij hebben een fenomenale buzz in de blogosphere gerealiseerd en in Amerika iedereen plat laten spammen door hun ‘vrienden’ op Linkedin.

En wat blijkt? NotchUp zoekt uitsluitend de allerbeste kandidaten:

Notchup only accepts outstanding candidates

In general, we accept prospective members who have a combination of top academic credentials, work experience and in demand-skills.

Het dilemma is duidelijk. NotchUp wil haar klanten alleen de best mogelijke kandidaten voorschotelen en tegelijkertijd zoveel mogelijk kandidaten bereiken. Maar spam gebruiken om triple A kandidaten te bereiken? Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Maar ja, het blijft natuurlijk Amerika, dus wie weet.

Maar NotchUp wil nog meer, getuige het volgende:

image

Zeggen ze hier eigenlijk niet mee dat zij graag mijn tijd en de tijd van wanhopige werkgevers willen verspillen om geld te verdienen? Want ik zoek niet naar een baan, ben een triple A (dus druk, druk, druk), verdien waarschijnlijk meer dan voldoende en moet een paar dollar ophalen voor een interview?

Maar goed, altijd in voor een goede grap; en omdat ik vanzelfsprekend aan alle condities voldoe heb ik mij direct geregistreerd en mijn Linkedin profiel opgegeven.

NotchUp’s reactie: We’ll process your application within three business days

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

2 Comments
  • Jorrit Blok
    says:

    Er is in deze situatie wel iets te zeggen voor een uurtarief gebaseerde beloning op zich. Ik bedoel: ik ben niet op zoek naar een baan, maar als iemand zin heeft om mijn uurtarief te betalen om me te overtuigen (en ik hoef er niet te ver voor te rijden), dan is hij van harte welkom.

    Ik zie dat ze op basis van je huidige job, je werkervaring, je diploma’s en zo nog wat criteria “op maat” een prijs berekenen. Voor iemand met een paar goede graduate degrees, een flink aantal jaren werkervaring en een loyaal gedrag (veel jaren in huidige job) blijken ze mij al gauw 1170 dollar te willen betalen. Op zich niet slecht voor een paar uurtjes van mijn tijd. Je zou wel even moeten uitrekenen wat het vliegticket kost, zulke mensen vliegen vast en zeker geen klasse V 🙂

    Maar op zich…ik denk dat ze het verkopen aan bedrijven als “zo krijg je de kans om jouw Job Offer aan de groten der aarde te pitchen”. Ik zou er direct wat consultancy bij verkopen om zo’n bedrijf dan ook met een superstrak aanbod te laten komen. Want in wezen is het een verkooptraject. Je kunt de beste mensen binnenhalen als je een wereldaanbod hebt, aan de juiste personen je pitch voorlegt en ervoor zorgt dat ze zo weinig mogelijk bezwaren zien om met je te komen praten. Iemands tijd vergoeden is dan feitelijk wel het minste….maar ik vind het wel een grappige ontwikkeling en zou niet direct negatief willen zijn hierover. Zat mensen die ook zeiden dat Ladders niet zou gaan werken.