Hoe unsubscribe je je van Myspace?

Hallo kinders,

ik heb deze hyve oorspronkelijk opgestart omdat ik dat voor school moest doen..iedereen heel erg bedankt voor de hulp!
Maar nu is hij overbodig geworden…en ik kan hem niet verwijderen omdat er ‘meer dan 5 mensen lid zijn’!
Mijn vraag is dan ook: tenzij je echt deze hyve wil houden, meldt je dan af voor deze Hyve zodat ik ‘m kan verwijderen. Mocht iemand zich echt geroepen voelen om m te houden, mail dan even, en dan draag ik de hyve over aan die persoon.

Toedels!

Dit mailtje kreeg ik eergisteren van een klasgenoot van mij die een groephyves was gestart voor een opdracht.

Dan het verhaal van informaticastudent Kris Athi. Hij dacht dat het een goed idee was om zijn MySpace profiel te verwijderen zodra hij ging solliciteren. Dat bleek echter niet zo gemakkelijk. Een andere profielsite, Facebook, was al eerder in opspraak geraakt vanwege moeilijk te verwijderen profielen. De BBC heeft dit breed toen uitgemeten.

Ik zie het probleem van het hebben van een online profiel niet echt. Censureer de schaamteloze zuippartijen en flip-thru’s van ex-vriendjes/vriendinnetjes en een profiel op een sociale netwerksite kan ook in je voordeel werken. Oók wanneer je gaat solliciteren. Zie het als een stukje online reputation managment.

Athi zag blijkbaar wel een probleem. Ongeveer 50 keer heeft hij geprobeerd zijn profiel te wissen via de “cancel account” procedure op MySpace. Omdat hij nooit de vereiste bevestigingsmail van MySpace ontving, die de gebruiker moet beantwoorden, kon Athi maar niet zijn profiel verwijderen. Pas nadat de BBC contact opnam met MySpace, verdween Athi’s profiel.

En dan het volgende. De hyvespagina met de naam Joran van der Sloot – Het is net duidelijk of het profiel door Joran van der Sloot zelf is aangemaakt of door iemand anders onder zijn naam – is afgesloten. De eigenaar van de site heeft het profiel en alle teksten onzichtbaar gemaakt voor andere gebruikers, zo stond gisteravond op de pagina te lezen. Waarschijnlijk omdat de toon van de krabbels van bezoekers van de pagina, tijdens en na de uitzending van Peter R. de Vries, steeds agressiever werd.
Overigens is de hyve van Van der Sloot nog wel beschikbaar voor zogenaamde vrienden. Het aantal vrienden liep sinds de uitzending terug van 953 naar 804. Zijn virtuele vrienden laten Joran niet vallen, zo blijkt uit hun steunbetuigingen (want die zijn er ook). Zondagavond waren korte tijd een anti-Joran-site en een Joran Dood-hyve online. Maar die haalde de moderator van het virtuele vriendennetwerk al na een paar minuten uit de lucht.

Een schrijnend verhaal maar ik kan alleen maar medelijden hebben met mezelf. Hoe kan het zijn dat een verdachte van moord meer (virtuele)vrienden heeft dan ik?

5460cookie-checkHoe unsubscribe je je van Myspace?
Geef een reactie

4 Comments