Jobshoppen 2

Uit de meest recente Werkmonitor van uitzendconcern Randstad blijkt dat een kwart van de 868 ondervraagden op korte termijn een stap vooruit wil maken. Maar niet perse bij een andere baas. Een aanzienlijk aandeel ambieert een hogere functie bij de huidige werkgever.

Wie investeert in echte groeimogelijkheden binnen het bedrijf, behoudt de eigen talentenkinderen. Het is dus niet alleen maar switchen wat de hippe wandklok slaat. Blijven is een bewuste keuze voor de ‘jobstickers’. Werkgevers kijken veel meer naar de ontwikkeling de loopbaan dan naar het aantal werkgevers. Het lijkt me ook weinig goeds zeggen over loyaliteit als je zoveel werkplekken hebt afgewerkt.

Aan de andere kant; ruim 70 procent van de Nederlanders is ongelukkig met hun huidige baan, dat blijkt uit een onderzoek van 123studie.nl. Ook onderzoeksbureau Motivaction onderzocht de tevredenheid vand werknemers. Uit dat onderzoek bleek dat 60 procent van de werknemers vinden dat zij hun talent verspillen in hun huidige baan.

Veel baanzoekers zijn bij een sollicitatie alleen bezig met hun eigen kunnen. Om te voorkomen dat je over een jaar weer aan het shoppen slaat; kijk eens wat verder. Past dit bedrijf wel bij je? Klinkt misschien snobbistisch, maar het kan zomaar helpen. Zo merkte mijn ex-fellow-stagair, na een bezoek aan zijn nieuwe stageadres, op dat deze mensen niet bij hem pasten. Misschien hoeft dat ook helemaal niet, maar deze jongen moet daar wel een half jaar lang zitten. En dan is dat een crime.

5580cookie-checkJobshoppen 2
Geef een reactie

3 Comments
 • Jorrit Blok
  says:

  En zo besloot ik ooit om mijn Account Managers niet als zodanig te betitelen, maar ze Sales Managers te noemen. Omdat ik er niet zoveel had en ik ze graag een teken van vertrouwen Ă©n doelgerichtheid wilde meegeven. Wanneer je dan alsnog iemand wilt aannemen om die bende een beetje in het gareel te krijgen, moet je al gauw een commercieel directeur aannemen. En dat was dan weer niet de bedoeling. We hebben er dus maar “Sales Supervisor” van gemaakt 🙂

  0
  0
 • Bas van de Haterd
  says:

  Hoorde laatst een prachtige uitspraak: nieuwe functietitels, scheelt veel salaris…

  Ik merk meer en meer dat mensen carrière willen maken binnen een bedrijf. Elk bedrijf weet dit, maar de meesten geven daar weinig invulling aan. In de IT bijvoorbeeld wordt veel gezegd: je groeit toch in je werk? Maar die mensen blijkbaar ook een andere functie titel te willen. Niet meer, niet minder, een blijk van waardering… Niemand wil hierarchie, tot het moment dat je er in op kan klimmen. Nieuwe functie titels aanmaken (ook al blijft de inhoud van je werk bijna hetzelfde) zorgt al voor veel voldoening.

  0
  0