Recruitment uit meerdere kanalen

Goede werving zou niet moeten beginnen enkel bij externe kanalen. Waarom is het veelal makkelijker als werknemer van (neem een voorbeeld) Shell een baan in Londen bij BP te vinden? Talent management zou je Europees moeten aansturen, maar laten we beginnen: je zou het moeten aansturen. Interne werving en externe werving zouden hand in hand moeten gaan.

Tot zover denk ik niets nieuws, toch? Maar wat zijn nu sources waar je uit kan putten? Een leuk stukje op het Taleo blog gaat hier over. Van de 8 sources zijn er maar twee externe bij. Kijk dus eens naar mensen met de skillset en ambitie voor een functie binnen het bedrijf, maar ook naar personen die het eerder gedaan hebben en misschien wel terug willen. Dan heb je een externe pool en… je alumni. Dat alles maakt je kandidaat lijst compleet.

5620cookie-checkRecruitment uit meerdere kanalen
Geef een reactie