Ergens begrijp ik het wel

De politie CAO is nog zeer twijfelachtig, hoewel 3,5% in het eerste jaar misschien aardig klinkt is het natuurlijk niet echt geweldig als je bedenkt dat deze zo belangrijke functie in de maatschappij zo onderbetaald wordt. En als minister Ter Horst dan zegt: er is niet meer geld, er zit niets meer in het vat, dan kan dat. Tot het moment dat je leest dat de raadsleden 10% erbij krijgen, en ontevreden zijn, ze willen 30%. En dat voor functies die nu vaak niet eens full time zijn, maar wel dik betaald worden. Ik begrijp die politie agenten wel.

Geef een antwoord

4 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Geert-Jan: naar ik heb begrepen niet, dus laten we maar verwachten dat ze hem afwijzen.

  @Ronald: secundair is het daar ook een drama. Het mooie aan de politie is dat ze veel spontane aanmeldingen krijgen, politie agent is nog een populair beroep. Tot de stakingen uitbraken tenminste. Ik hoorde dat in één regio het aantal spontante open sollicitaties van 10 per maand naar 0 daalde.

 • Geert-Jan Waasdorp
  says:

  3,5%?
  als je rekening houdt met 1% stijging BTW en inflatie van 2% (en het CPB zeg dat dit in de komende jaren gaat oplopen tot bijna 4%) en de toegenomen zorgpremie, dan zou bij een absolute stijging van 3,5% een gemiddelde polotieagent erop achteruit gaan. ik neem aan (lees: hoop) dat deze 3,5% een stijging is in koopkracht. Want van mij mogen ze het hebben….

 • Ronald Kreugel
  says:

  Toen ik recentelijk hoorde wat het gemiddelde salaris is van een agent, ben ik behoorlijk geschrokken. Hopelijk krijgen ze nog ploegentoeslagen en goede secundaire voorwaarden om het basissalaris nog enigszins te compenseren. Het maakt me ook erg nieuwsgierig hoe hun werving- en selectieapparaat functioneert.