Uitzendbureaus in US in zwaar weer?

Ik krijg ontelbaar veel spam e-mails. Deze gaan meestal over breitling horloges, viagra pillen of ‘size matters’. Maar met regelmaat zit daar natuurlijk ook recruitment gerelateerde spam bij.

Nu wordt vrijwel alle spam afgevangen door mijn spam filter, maar vanochtend kwam er weer zo’n recruitment spammertje voorbij.

Deze was van Comsys; een aan de NASDAQ genoteerd uitzendbureau in de IT sector. Niet direct een bedrijf waar je van zou verwachten dat ze in het wilde weg gaan spammen.

Maar niets is minder waar, getuige onderstaande tekst:

Hi,

I hope things are going well with you!

I am conducting my monthly check with you and your company to see if I could provide assistance with filling any of your current IT/Engineering/Technology positions!

My fee’s range from 15-25% for direct permanent-hire placements and the hourly rates for my consultants range from 55-65/hr.

Please let me know how I can assist.

Thanks!

Afgezien van het feit dat er nog nooit een eerdere maandelijkse ‘check’ was geweest is deze e-mail een toonbeeld van commerciële stupiditeit.

Want als je voor een fee van 15%-25% niet eens de moeite kan nemen om een persoonlijk contact te maken, wat mag je dan van zo’n bedrijf verwachten?

En dat is natuurlijk afgezien van het feit dat er geen personalisatie boven staat, terwijl de e-mail wel naar mijn persoonlijke e-mail adres is gestuurd.

Ik zou zo’n e-mail gebruiken om short te gaan op aandelen Comsys. Blijkbaar is de recessie in de US nu volop begonnen.

5830cookie-checkUitzendbureaus in US in zwaar weer?
Geef een reactie

1 Comment