Wat heb jij een lekker fontje!

Nog 4 dagen (met tussenpozen) en dan is mijn stageperiode officieel afgelopen. De laatste 3 maanden, van de in totaal 6 maanden durende stageperiode, vertoefde ik in de grote, boze en gewetenloze wereld van de reclame. Steam hoorde bij mijn strenge selectie van 4-plekken-waar-ik-stage-wil-lopen. Evenals NRC Handelsblad, 75B en ELLE. Een bonte verzameling, met opzet. Ik wilde twee totaal verschillende stages doen. Ik was bij Steam ten tijde van ‘Goeiemoggel’, Amy Winehouse en exhorbitante  kerstcadeau’s. Perfecte timing.

Twee maanden lang was mijn vaste plek die naast mede-stagair en ras-Amsterdammer (of was het nou Texelaar?) Danny, daarna nog een maand naast urban Kelvin, met tegenover mij Elvis-imitator en oversekste grappenmaker Jeroen en schuin tegenover mij beroeps-GVR Enno.

Een aantal verwachtingen zijn niet uitgekomen. Ik dacht dat een reclamebureau sneller zou zijn dan NRC Handelsblad. Niets van waar. Ik dacht ook dat naar-elkaar-e-mailende collega’s veel op de krant zouden voorkomen en niet bij Steam (er werken tenslotte maar 22 mensen in een niet-immense ruimte). Toch werd mijn collega van de creatie-kant steeds gebeld door zijn collega van account. Die hooguit 15 meter verderop zit.

Het was een goede mix van ontwerpen, opzitten, genieten van de Prince-verzoek-nummers die Martin voor me draaide, water halen voor Ronnie, uistapjes naar klanten (ABN AMRO!), heel veel foto’s maken en kutklusjes doen in Photoshop. Dat laatste loonde wel; ik heb nooit kunnen Photoshoppen. Nu kan ik het. Beter. En ik heb een professionele casting mogen maken. Op de schets stond een lange, dunne surfdude met een bos wilde krullen. Het is uiteindelijk toch de dikke kale brabander geworden. Een goede keus; want deze bourgondische charmeur pakte alle wereldwijze receptionisten die hij in moest pakken moeiteloos in.

Mijn stagebegeleider a.k.a. ‘the art-director’ (aanhalingstekens overdreven uitspreken) zei me vandaag nog dat ik voor mijn afstuderen mag, of eigenlijk moet, terugkomen om ze even flink te laten pissen op mijn werk. Maar verder zijn het lieverds.

Hoor ik daar een ringtoon?

Geef een reactie

2 Comments