Linkedin verkracht?

Shally Steckerl is een recruiter die als geen ander de online vergaarbakken door weet te struinen op zoek naar talent. Zijn cheat sheets over Google en Linkedin zijn populaire werkjes in de US.

En in zijn laatste blog entry weet Shally vol trots te melden dat Linkedin voor leden met een Pro Plus account de database volledig kan worden doorzocht:

with the new Pro Plus LinkedIn account I’ve been testing you can now find anyone inside LinkedIn – and you are no longer limited by they size of your network. They are calling this “All-Search” and it means that when you do a search for a particular job title or company name you find all the contacts that exist inside LinkedIn, even if you have only a handful of connections.

Hoera, dat zal veel recruiters blij maken! Maar de vraag is of het iemand anders blij maakt.

Dit doet me denken aan de uitspraak: If you’re going to invite the whole world, inevitably somebody is going to pee in the beer.

Geef een reactie

7 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  @Bas
  Wellicht doen ze het zo dat die spam recruiters geld kost. Dat is nog steeds niet heel ethisch verantwoord, maar het zal de spam wel terugdringen.

  Voor nu ben ik in ieder geval heel tevreden met de nieuwe layout van LI.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Chris: in tegenstelling tot Hyves heeft Linkedin geen enkel sociaal of ethisch gevoel. Dus nee, Linkedin zal dat niet doen en zoveel mogelijk mensen laten spammen, waarmee men korte termijn geld verdiend (goed voor de verkoop, wat altijd het doel is geweest) en dodelijk op het eind.

 • Chris Stapper
  says:

  Ik ben het met je eens dat wanneer het geheel zo open wordt, dat gegarandeert tot gespam gaat leiden. Ik hoop/verwacht eigenlijk wel dat Linkedin daar iets tegen verzint (tegen spam an sich).

  De manier van benaderen van recruiters lijkt me een groter probleem. Maar wellicht is dat iets dat zich kan ontwikkelen (beter benaderen geeft meer resultaat).
  Of ben ik daarmee te positief ingesteld?

  Is het een oplossing als je jezelf zou kunnen uitvinken voor deze lijst?

 • Marc Drees
  says:

  @Geert-Jan:
  Volgens mij zeg ik dat hij dat juist wel doet, en dat bedoel ik ook. En hij leert daarbij trossen recruiters hetzelfde te doen.
  Waarmee de werkelijke gebruikers van Linkedin bier met pis drinken.

 • Marc Drees
  says:

  @Chris:
  Die laatste opmerking heeft ermee te maken dat er uiteindelijk ‘gasten’ zullen verschijnen die geen enkele intentie hebben om de omgeving fatsoenlijk te gebruiken, maar alle intentie om die maximaal te misbruiken. Shally is er zeker één van

 • Chris Stapper
  says:

  Wat bedoel je precies met die laatste opmerking?

  Het omzetten naar een soort CV database is op zich leuk. Het grootste probleem ligt wat mij betreft in de manier waarop recruiters mensen benaderen. Een fatsoenlijke/leuke mail is niet erg, een onduidelijke wel.

  Gelukkig word ik met mijn profiel niet echt lastiggevallen.:)