Moderne kruisridders: geen roem maar wel goedbetaald

image

Als kind van een marine-officier was ik op jonge leeftijd gefascineerd door de mariniers. Zo’n elite-eenheid sprak tot mijn jeugdige mannelijke verbeelding. Lekker rossen in de sneeuw met bad guys. Die natuurlijk altijd verloren.

Tegen de tijd dat ik mijn dienstplicht zou moeten vervullen, had ik deze kinderdroom allang verruild voor een vredelievender wereldbeeld. En omdat mijn geboortejaar werd uitgeloot hoefde ik gelukkig geen S5 te fingeren.

Maar sinds mijn jeugd zijn Special Forces, SAS en SEAL begrippen geworden die gelijk staan aan stoere mannen die onmogelijke opdrachten tot een goed einde brengen. De carriere van dit soort GI Joe’s is kort, gevaarlijk en slecht betaald. Ondanks alle heroiek die de filmindustrie aan deze beroepsgroep heeft proberen te plakken.

Maar dankzij de geloofsfanatici in het Witte Huis is daar verandering in gekomen. Want ongeveer 50% van de US ‘Total Force’ in Irak bestaat uit ‘civilian contractors’ oftewel: huurlingen.

En die huurlingen krijgen aanzienlijk beter betaald voor hetzelfde werk als hun collega’s in het reguliere leger. En nog leuker, de huurlingen zijn gevrijwaard van enige vervolging voor oorlogsmisdaden; dankzij de voormalige baas van Irak, Paul Bremer III.

En gek genoeg heeft een dramatisch incident ervoor gezorgd dat de huurlingen organisaties een ongekende groei doormaken. De dood van 4 huurlingen bij Fallujah heeft hun werkgever (Blackwater) bepaald geen windeieren gelegd. Meerdere contracten ter waarde van honderden miljoenen dollars werden hun deel na dit drama. Over de doden niets dan goeds zal hun motto wel zijn.

En dat leverde niet alleen werk voor Amerikaanse gepensioneerde spierbundels, maar ook voor voormalige commando’s uit landen waar het met de mensenrechten niet zo nauw wordt/werd genomen, zoals bijvoorbeeld Chili en Nicaragua. Wat een feest!

Dus heb je de volgende kwalificaties:

  • Een overdaad aan spiermassa en testosteron
  • Een overdosis bloeddorst
  • Een ongezonde hoeveelheid vaderlandsliefde
  • Een morbide behoefte om kogels in lichamen te pompen

dan ligt er een goedbetaalde baanop je te wachten.

En het zijn moderne bedrijven, want solliciteren kan gewoon online. Een heel bijzonder sollicitatieformulier overigens, dus het is een bezoekje zeker waard. Tot mijn grote opluchting bezit ik geen enkele van de hier gevraagde kwalificaties…

6760cookie-checkModerne kruisridders: geen roem maar wel goedbetaald
Geef een reactie