Belastingdienst 2.0, leuker wordt het niet!

Het lijkt wel of de belastingdienst een nieuwe campagne is gestart om zich nog onpopulairder te maken onder de Nederlandse bevolking. Diegenen die er als de kippen bij waren om hun belastingformulier on-line in te vullen, krijgen stank voor dank. De aangiftes zijn onbruikbaar, dus later opnieuw proberen. Inmiddels heeft staatsecretaris Kees Jan de Jager moeten ingrijpen en pleit voor een afdeling ‘ict regie en architectuur’, ik ben benieuwd welk vriendje dat mag gaan opknappen.

Maar de klapper van de dag komt toch wel door de Belastingdienst 2.0, die belastingambtenaren eenvoudigweg op internet laat zoeken naar uw profiel op LinkedIn, Hyves en andere sites. Klinkt als een vroege 1 april grap…Zouden ze deze tip van hun HR recruitment afdeling hebben gekregen?

6920cookie-checkBelastingdienst 2.0, leuker wordt het niet!
Geef een reactie

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  Had ik eindelijk eens snel een belastingaangifte ingediend, krijg je dit…

  De automatisering bij de Belastingdienst is een volstrekte chaos ondanks (of is het dankzij) de bijdrage van zo ongeveer alle grote softwarehuizen in Nederland.

  En die controle op Internet; dat is effe wat anders dan een lullige foto in een dronken bui plaatsen.

  0
  0