Posten van vacatures

Interessante gegevens van Broadbean over vacaturezoekgedrag in Engeland. Op Valentijnsdag is er dit jaar 10% minder gesolliciteert dan op andere dagen van het jaar gemiddeld. Niet onlogisch, men moest in Engeland toch zo’n 50 miljoen pond uitgeven aan chocola en bloemen. Andere slechte dagen zijn b.v. kerst, oud en nieuw, pasen en goede vrijdag. Niet onlogisch, maar dan komt het…


Contrary to popular belief, the weekend is also a slow time for responses with the number of applications falling by around two thirds. Broadbean sees candidate applications increase on a Monday and responses peak at lunch time on a Tuesday.

Emma Cuffaro, Head of Account Management at Broadbean, says, “We tend to see a slump in responses at leisure times and the majority of candidates are applying for jobs during the working day. Evening, weekends and public holidays are the slowest periods of response though the majority of recruiters are still advertising vacancies last thing on a Friday.”

En eigenlijk weten we dat al land. Men solliciteert onder werktijd. Dat is de reden dat je geen geluid op je wervingssite moet hebben dat standaard aanspringt, maar ook waarom je vacatures het beste maandagochtend kan plaatsen, niet vrijdagmiddag zoals de meeste recruiters doen.

Geef een reactie

3 Comments