Werven via je blog: een trend?

Het lijkt wel een trend. Part-time personeel werven via je eigen blog, voor het schrijven op een blog. Marc vroeg hier afgelopen week nog om een ‘freelance journalist‘, een walgelijke titel. Ik ben in staat om mijn recruitmentmatters blogger status op te geven, journalist, bah. Blogger, geen journalist, groot verschil. Maar goed, goede research doen is tijdrovend en je merkt dat ZZP’ers minder ZZP lijken te worden.

Want ook Erwin van Lun zoekt een betaalde rechterhand. Alweer een stuk creatievere titel dan freelance jouranlist (zal wel aan de leeftijd liggen hè Marc?). Iemand die betaald wil meebloggen, maar mogelijk meer wil worden. Interessante positie lijkt me zo.

Eduard de Wilde zoekt een werkstudent met passie voor het vak. Ook Eduard is (nog) ZZP’er en hij zoekt iemand die hem kan helpen bij de deskresearch voor artikelen, presentaties, etc.

Allemaal mooie functies, mooie opstapjes naar iets meer. Blijven het ZZP’ers of is het de eerste stap naar mensen straks een prachtige baan aanbieden en uitgroeien tot wat b.v. Netmarketing en talentfirst al tijden doen. Een welbekende frontman (Ronald Verschuren cq. Huub van Zwieten) met een mooi bedrijf erachter? Hoe dan ook, wel een bijzondere ontwikkeling. Interessant vooral ook dat deze functies nu al inspelen op de wensen van de groep die men zoekt. Thuiswerken (het is digitale wereld), etc. Zo heeft ook Chris Stapper voor Marc en mij gewerkt bij Digitaal-Werven, ook gewoon vanuit huis, naar volle tevredenheid. Hij was echter al geworven vanwege zijn eigen blogs, niet eens via een blog.

Nieuwe trend dus: werf via je eigen blog. Ook meteen het inzetten van je personal branding natuurlijk, want wie wil er nu niet voor Erwin of Eduard werken (voor Marc en mij is dat natuurlijk een heel ander verhaal 🙂

7210cookie-checkWerven via je blog: een trend?
Geef een reactie

4 Comments