Incentive

Zojuist ontving ik van John Kivit, eigenaar van Multiscope, ondernemer, Twitteraar en (full disclosure) iemand die mij ooit heeft afgewezen voor een baan (sorry John, moest er even ingewreven worden), een functie via Linkedin. Normaal niet iets om over te bloggen, maar wat wel bijzonder was, was zijn incentive.

Laat ik voorop stellen dat ik advertenties in Linkedin meestal een waste of money vindt en zo ook nu. Als je namelijk gaat adverteren in een sociaal netwerk, met name linkedin, zit je nog vast in het ‘snel even adverteren’ syndroom. Je kan beter op zoek gaan naar een goede kandidaat en die persoonlijk (via een relatie eventueel) benaderen. Hyves ligt dat anders, maar daar gaat het hier even niet over.

Maar waarom dan toch deze post? Nou, de incentive. John kent veel ondernemers en managers. Dan kan je geld aanbieden als incentive of een wii of iets in die richting, maar John biedt iets aan dat deze mensen misschien wel waardevoller vinden en hem minder kost. Dat staat niet in de advertentie van Linkedin zelf, maar wel in de mail naar zijn relaties:

De gouden tip zal ik belonen met een gratis online marktonderzoek voor je bedrijf!  

Een creatieve incentive die voor zijn doelgroep zeer geschikt kan zijn. Zeker omdat hij dus erg veel ondernemers in zijn netwerk heeft. Of het gaat werken? Misschien. Multiscope is een uniek bedrijf, gevestigd in Den Bosch, op het gebied van nieuwe media en onderzoek en John is een bijzondere directeur (wat ook zeker meespeelt bij de keuze voor een klein tot middelgroot bedrijf). John, succes.

7290cookie-checkIncentive
Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @John: nou, inspireer ik je meer dan ik dacht, kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n incentive heb aangeraden (wel een incentive, maar deze… kan het me niet meer herinneren).

  En recruitment, tja, daar was ik toen zeker niet van overtuigd, maar je had wel gelijk. Het was ook het beste argument wat ik ooit gehoord had met een afwijzing: ‘je bent teveel als mij en twee van die creatieve ideeën generatoren in een relatief klein bedrijf als multiscope is teveel’. Daar heb je denk ik wel helemaal gelijk in gehad.

  0
  0
 • John Kivit
  says:

  Hi Bas,

  Bedankt voor het leuke artikel. Mooie blog ook! Die mooie incentive, heb jij die niet ooit ingefluisterd? Of iets in die richting..

  Zo zie je maar dat ik toen al wist dat recruitment je ding was en dat het zonde zou zijn geweest om je als panel / projectmanager aan te nemen 😉

  0
  0