Print’s not dead

Iedereen die als een jubelende puber zo blij is met het internet kondigt tegenwoordig maar de dood van het gedrukte af. En daar irriteer ik mij mateloos aan. Om de woorden van Marc te gebruiken: “The gloves are off”. Met de komst van web 2.0 kan iedereen met een internetaansluiting zijn mening op het net zetten. Is dat een zegen? Ik zit helemaal niet te wachten op de mening van menig Telegraaf.nl bezoeker, die dan weer verwerkt wordt  in een gelikte infographic. Niets persoonlijks, ik heb gewoon iets tegen de Telegraaf.

Weblogs zijn maar een enkele keer interessant, het overgrote deel gaat nog steeds over huis, tuin en keuken (zaken). Teleurstellend.De traditionele krant (daar is ‘ie weer) verrast met nieuws waar je niet naar op zoek was, het gepersonaliseerde nieuws dat o.a. Google aanbiedt doet dat niet. Dus hoe mooi sommige successen van het internet mogen zijn, het is weinig verrassend. Net als one-issue blogs (ehhh) en links (overslaan, want deze verwijzen toch alleen naar bevriende sites).

O en doe Wikipedia ook meteen in de ban, de internetencyclopedie waar alle geinteresseerden zich mee kunnen bemoeiden, tot aan Mabel en Friso. We moeten stoppen met het verwennen van amateurs. Helaas kun je in tolerant Nederland domheid niet verbieden, maar we mogen het op z’n minst negeren.

7230cookie-checkPrint’s not dead
Geef een reactie

18 Comments