Persoonlijk

Vandaag ben ik jarig. Nee, geen blogpost om felicitaties eruit te trekken, maar even een eerste analyse voor 9 uur wat dit tot nu toe heeft gebracht op recruitment vlak. (de post wordt pas eind van de dag geplaatst, om resultaten niet te ‘vertroebelen’. Want met alle online media is het redelijk bekend, laagdrempelig om iemand te benaderen, dus gebeurt het. En dat is op zich niet verkeerd.

Sommige recruiters SMS’en. Ik moet zeggen, dat vind ik erg persoonlijk, té ‘intrusive’. Misschien ben ik wel een oude lul aan het worden, maar als ik je al een jaar of zo niet gesproken heb (wat in een aantal gevallen zo is) vind ik mijn mobiel toch iets te persoonlijk. Daarnaast een aantal e-mails. Dat mag altijd, maar er zit wel verschil in.

Zo mailt één partij mij een niet opgemaakte standaard mail met ‘Beste Bas’ (gelukkig, gepersonaliseert), Gefeliciteerd met je verjaardag. Wellicht dat je in dit nieuwe levensjaar ook een nieuwe carrière uitdaging aan wil gaan, check onze vacatures op. Verzonden met mijn eigen naar als afzender. Heel erg slordig, dat had ik (zeker van deze partij) veel beter verwacht. Automatisering van dit soort dingen kan, maar moet je erg mee oppassen. Dit doet meer slecht dan goed. Zeker het afsluitende zinnetje dat reageren op de mail niet mogelijk is.

Een andere recruiter stuurt (zoals ook een aantal relaties) een e-card via Plaxo. Waarbij hij ook prachtig aangeeft  dat hij de kaart voor mij alleen heeft geschreven door een verwijzing te maken naar mijn huidige functietitel: professioneel bemoeial. Zo hoort het. Keurig!

7340cookie-checkPersoonlijk
Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Nog één andere reactie vandaag, een keurige mail van een W&S bureau, namens het hele bureau, persoonlijk verzonden door de ‘secretaresse / office manager’. Ik moet zeggen, geen slechte score.

  En op HRM Live nog één relatie van een jobboard die zei: nu krijg je geen e-card meer, want ik zag in plaxo dat je jarig was, maar ja, nu schud ik je zo de hand 🙂

  0
  0