Linkenin lid? Spam is coming your way… soon

Linkedin heeft een nieuw product aangekondigd: LinkedIn Recruiter. Hiermee kunnen recruiters de Linkedin database gebruiken voor hun wervingsinspanningen. Dit product zal vast met gejuich in de recruitment community worden ontvangen!

Tenslotte zit Linkedin vol met "passieve"  kandidaten. Dit fictieve ras is de heilige graal voor elke recruiter. Tenslotte zijn "actieve"  kandidaten suspect. Wie actief op zoek is naar een baan heeft blijkbaar een vlekje. Of meerdere vlekjes…

Aangezien Linkedin natuurlijk alle kenmerken van een CV database heeft is het begrijpelijk dat pogingen worden gedaan om deze database te exploiteren. En daar zit meteen het risico.

Want zolang enkele savvy recruiters zonder al teveel moreel besef Linkedin afgrazen is het leed nog te overzien. Maar als Linkedin dit soort gedrag naar de massa’s gaat brengen wordt dat een ander verhaal.

Vooral voor ‘high-in-demand’ functies kan dit wel eens ongewenste effecten hebben. Voor de personen die voor dit soort functies worden gehunt wel te verstaan. Want dat gaat heel wat in-box berichtjes opleveren, waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten.

Linkedin gaat steeds meer op een echte vacaturesite lijken. Zonder de bijbehorende vacatures.

Met dank aan Cheezhead

Geef een reactie