Monsterboard doet landjepik, 2

Monsterboard doet aan landjepik door haar vacatures naar de werkzoekers toe te brengen. Oftewel de vacatures daar te tonen waar werkzoekers veelvuldig komen.

In de vorige aflevering van deze kortlopende, driedelige serie heb ik mijn ervaringen met Monsterboard vacatures op Funda beschreven. Niet bepaald een vrolijkmakende ervaring.

Vandaag voeg ik een nieuw hoofdstuk aan mijn reisverslag toe door een bezoekje te brengen aan Marktplaats.

Banen op Marktplaats
Een wel zeer populaire Nederlandse site; mijn dochters maken deel uit van het groeiende leger van online (ver)kopers. Koeriers weten ons huis tegenwoordig blindelings te vinden…

Maar sinds enige tijd probeert Monsterboard ook haar banen via Marktplaats te slijten. Onder het kopje Banen:

Banen op Marktplaats

Intermezzo
Een aardig side-effect is dat we nu via een omweg alsnog weten hoeveel vacatures er op Monsterboard staan: minder dan 34.000! En da’s verdomd weinig! Want voor hun facelift had Monsterboard rond de 55.000 vacatures. Het niet langer melden van het aantal vacatures is blijkbaar geen bewuste keuze maar een teken van zwakte.

Einde intermezzo
Erg leuk is overigens onderstaand feature. Ik ben er zeker van dat gebruikers dit ook op Monsterboard prettig zouden vinden:

Banen op Marktplaats, 2 

Begrijp me goed, het is op zich niets bijzonders, maar het is meer dan Monsterboard op hun homepage biedt. Daar wordt vooral aan branding gedaan, en niet aan prettige functionaliteit voor bezoekers.

Afijn, maar eens doorgeklikt naar een lijst met vacatures. En ook dat is goed verzorgt op Marktplaats. Verfijningsmogelijkheden, quick search, link naar uitgebreid zoeken. Alles is zo’n beetje aanwezig.

Wel heel irritant; tussen zoekcriteria en de lijst met vacatures zitten een aantal Google advertenties… Op zich wel weer lachen is het feit dat hier een Google ad van Stepstone tussen stond. Zal Monsterboard blij mee zijn…

In de lijst van resultaten is een tabje Kaart aanwezig. En als je daarop klikt zie je de zoekresultaten op de kaart van Nederland geprojecteerd. En ik kan ook hier mijn zoekresultaten aanpassen.

Gratis advies aan Funda: Breng een studiebezoek aan Marktplaats!

Als ik op een specifieke vacature klik wordt de ervaring wat minder; want ik kan niet op een vacature reageren. Wel zijn er weer een paar Google ads voor andere vacatures. Met een pure willekeur, dus zeker geen vergelijkbare functies. Zinloos en irritant.

Als ik zou willen reageren moet ik naar Monsterboard toe, via een hyperlink. Waar ik op dezelfde vacature terecht kom, maar nu in een totaal andere opmaak.

En als ik daar dan vervolgens op de link Direct solliciteren klik, loop ik het risico om op een webform van het betreffende bedrijf terecht te komen; wederom met een totaal andere opmaak. Fijne naadloze ervaring…

Conclusies
De ervaring met Monsterboard vacatures op Marktplaats is een stuk beter dan met vacatures op Funda. Ik kies er zelf voor om vacatures te zien; ze worden niet ongevraagd aan me gepresenteerd. En de standaard functionaliteit van Marktplaats biedt aanzienlijk meer functionaliteit dan die van Monsterboard. Pijnlijk…

Maar om te kunnen solliciteren moet de werkzoeker wel extra werk verrichten. En dat zou helemaal niet nodig moeten zijn.

Geef een reactie

4 Comments