Sign up >

Een betere job en een hoger salaris? Word lid van Amnesty of de VVD (of iets wat meer naar je gading is) en je nieuwe, uitgebreide netwerk regelt het voor je. We weten allemaal; (in koor) hoe groter je netwerk, hoe groter de kans op een goede baan. Dus, vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en meldt je vandaag nog aan. Aldus Stijn Ruiter, die vandaag promoveert op het verband tussen lidmaatschap van een organisatie en loopbaan. “We hebben van  ruim 1.500 mensen de loopbaan in kaart gebracht en tegelijkertijd gekeken naar hun participatie op andere terreinen. Daar kwam een duidelijke conclusie uit: als je eenmaal bij een vereniging zit, ga je vervolgens vooruit in je carriere. Dit soort netwerken helpen je verder”. *

Mijn lidmaatschap van de Prince-fanclub zal me echter niet veel verder op de carriereladder helpen. Je moet dan ook denken aan organisaties die veel leden hebben met een hogere positie op de arbeidsmarkt. Moet je dan niet van alles doen, als lid zijnde? Gelukkig niet zeg. Het gaat erom dat je mensen leert kennen.

Vrouwen, daar zijn ze weer, zijn minder vaak lid van een vereniging dan mannen. Raar. Dat zijn toch gezelligheidsdieren pur sang? Of netwerken zij off the record onder het genot van een cappuccino met de meidenclub van kantoor?

* een interview met Stijn Ruiter stond gisteren in de nrc.next

Geef een reactie

1 Comment