De jeugd van tegenwoordig

Jongens presteren op school minder goed dan meisjes (Ciska Dresselhuys lacht in haar perfect gemanicuurde, dat dan weer wel, knuisje). Sterker nog, er voltrekt zich een waar drama op het VWO (en bij de andere stromingen). Te weten: massale uitval. Ik zag het tijdens mijn tijd op Vlietland college al gebeuren. Egocentrische jongemannen die niet veel meer deden op een dag dan slapen, drinken en blowen. Verleidelijk, het leek een luxe leventje. Ze kwamen echter van een koude kermis terug;  fulltime chef zuivel bij de plaatselijke supermarkt, dat is niet zo vet(pot).

Op beoordeelmijnleraar.nl kunnen middelbare scholieren aangeven wat zij van hun leraren vinden. Op een openbare site dus. De bedenkers van beoordeelmijnleraar.nl hebben het idee overgenomen van het Amerikaanse ratemyteacher.com, dat al sinds 2001 bestaat. De site biedt leerlingenen en ouders informatie voor een allround orientatie, houdt leerkrachten een spiegel voor en draagt bij aan de transparantie (uitgesproken op de manier waarop jazz altijd zo overdreven wordt uitgesproken). Mijn affectie voor het leerkracht-schap mocht dan al niet erg hoog zijn (ik heb er toch een blauwe maandag over nagedacht CKV lerares te worden), nu is het helemaal verdwenen.

In plaats van de reljeugd aan te pakken, wordt er een nieuw sollicitatiesysteem bedacht dat op hun lijf geschreven staat. Speciaal voor sollicitaties ontwikkelde games. Verhaal erachter; met een gesprek alleen komt een sollicitant meestal niet helemaal goed uit de verf. Blijkbaar kom je wel goed uit die verf als je je moet identificeren met een zot poppetje. O, wacht, ik zou minder kritisch proberen te zijn. Goed. Ik voorspel dat de communicatieskills van de sollicitant hierdoor als een pijl omhoog gaan.

8170cookie-checkDe jeugd van tegenwoordig
Geef een reactie