Werven? Behouden

Recruitmentmatters heet dit blog, over werven van mensen. Maar in al mijn trainingen en adviestrajecten kan ik het niet laten (ik ben nu eenmaal een professioneel bemoeial) om ook eens te vragen naar de uitstroom percentages. Want werven is zo nutteloos als je achterdeur open staat. In de UK lijkt men dit nu te begrijpen.

Recent onderzoek geeft namelijk aan dat de nr. 1 prioriteit van HR in de UK niet werven is, maar behouden. 30% geeft aan dat dit de nummer 1 prioriteit is van 2008, gevolgd door 23% het werven van het beste personeel dat zoekt en 11% het overhalen van personeel om voor hen te komen werken (belangrijk verschil, vinden of overtuigen).

Combineer dit met het feit dat 44% aangeeft een (IT)systeem nodig te hebben voor het verbeteren van performance management en carrièreplanning en je ziet de focus verschuiven.

Ik denk dat je beide zal moeten doen, werven en retentie. Maar retentie is waar veel bedrijven nu meer op kunnen winnen dan op werven.

Geef een antwoord

1 Comment