Een ‘Nederlandse’ TheLadders?

Logotype Lintberg

Ik werd vandaag geattandeerd op een nieuwe niche vacaturesite; Lintberg. En wel een hele nieuwe, want de site is precies 1 dag live!

Zoals uit het logotype meteen duidelijk wordt gaat het hier om een site met beter betaalde functies; meer dan EUR 100.000.

Een vergelijking met sites als TheLadders, Goldjobs, Experteer en RiseSmart ligt dan ook voor de hand. En daar doet Lintberg, bij monde van Thomas Verbeeck (directeur), ook niet geheimzinnig over. Met name TheLadders heeft als voorbeeld gediend.

Het is wel zo dat in ‘tone of voice’ Lintberg een duidelijk andere positionering zoekt; zoals de homepage al meteen duidelijk maakt:

Homepage Lintberg

Rustig en professioneel. Wat mij betreft uitstekend passend bij de doelgroep; en een verademing tussen alle schreeuwerige vacaturesites.

Ten aanzien van het verdienmodel zit Lintberg zeer dicht tegen TheLadders aan; eten van drie walletjes:

  • Als je een vacature wil plaatsen, dan kost je dat geld (EUR 850 voor 1 vacature)
  • Als je een CV wilt bekijken, dan kost je dat geld (EUR 75 voor 1 CV)
  • Als je een vacature wilt bekijken, dan kost je dat geld (EUR 5 per maand, minimum van 2 maanden)

Kandidaten laten betalen voor vacatures is niet ongebruikelijk; maar in dit geval is het bedrag aanzienlijk lager dan bij TheLadders. Het is volgens Verbeeck ook meer bedoeld als een drempel.

Lintberg richt zich niet alleen op Nederland; hoewel er op dit moment uitsluitend Nederlandse vacatures te vinden zijn. Er liggen concrete plannen om nog dit jaar een Nederlandstalige (april), Duitstalige (begin zomer) en Franstalige versie (ergens in de 2e helft van 2008) te lanceren. Voor de goede orde, de huidige site is in het Engels te bewonderen.

Het meest interessante aan Lintberg is echter de driekoppige directie; in ieder geval twee koppen daarvan:

  • Thomas Verbeeck is de actieve kop, maar in het dagelijks leven verantwoordelijk voor JobsinFinance.nl
  • Olivier van Duijn is een passieve kop; hij als investeerder en adviseur betrokken. En Olivier is in het dagelijkse leven directeur van Totaljobs.nl.
  • Leonard Louwe Looijmans is de technische kop

Aan kennis, ervaring en netwerk in de vacaturemarkt zal het dus niet liggen. En het lijkt er zelfs niet op dat er tussen Lintberg en Reed Business Information een conflict of interest bestaat. Sterker nog: volgens Verbeeck hebben hij en Van Duijn de ‘zegen’ van RBI gekregen!

Een inhoudelijk oordeel over de site stel ik nog even uit. Tenslotte is de site nog niet eens 24 uur live. Als de Nederlandstalige site live is zal ik de kritische kandidaat eens om een boodschap sturen. Later meer dus.

Geef een antwoord

10 Comments