NotHired, bagger van de bovenste plank

image

Van mijn ouders leerde ik de kreet: Het enige vermaak is leedvermaak. Oftewel lachen om andermans ‘ongeluk’ is het enige vermaak dat er bestaat.

Blijkbaar heeft deze kreet de makers van NotHired geïnspireerd om de meest dramatische sollicitatiebrieven en CV’s te verzamelen en op een site te plaatsen.

Even laten bezinken: Het gaat hier dus om recruiters die de brieven en CV’s die ze in vertrouwen ontvangen, als reactie op een vacature, ter vermaak op een site plaatsen.

Toegegeven, de site heeft een zeer hoog eerste ronde Idols gehalte. Als je de content bekijkt, vraag je je af wat de afzenders denken te bereiken met hun brief of CV.

Maar in tegenstelling tot Idols hebben zij er niet voor gekozen publiekelijk voor joker te staan. Erger nog, hoort er niet ten allen tijde een privacy reglement zijn die voorkomt dat jouw sollicitatiebrief zomaar op de digitale straat komt te liggen?

Zoals ik zei, er zijn oprecht stompzinnige brieven en CV’s bij. Maar dat gaat mij niets aan. De amorele hufters die denken met iets dergelijks de lachers op de hand te krijgen horen van een zeer koude kermis thuis te komen.

Hier is hoe zij zichzelf voorstellen:

We are a group of HR monkeys and hiring managers who have worked with some of the largest search engines, vertical portals, and social-networking sites on the Internet, as well as for hardware and software manufacturers, universities, federal agencies, and accounting and consulting firms. In our jobs, we see thousands of cover letters and resumes every month. Some of them desperately need to be shared

En of dit nog niet bot genoeg is volgt er ook nog een verzoek:

If you come across a cover letter, resume, or job posting that you think everyone would enjoy, please send it along! We love user submissions and will post (anonymously, of course!) anything that makes us laugh.

Gelukkig sluiten deze idioten af met een laatste verzoek dat wel een antwoord verdient:

Finally, we are pretty sure that you are a hell of a lot brighter than we are, so if you have an idea for how Not Hired could be better, get off your ass and send us the idea right now.

En ja, ik denk inderdaad dat ik heel wat slimmer ben dan deze idioten. En dus heb ik ze de volgende boodschap gestuurd:

Do you think your site is actually funny? I find it deeply disturbing that people that receive applications can blatantly trample upon privacy and decency as values that have no meaning in their pursuit of a quick laugh. If you are actually hiring managers or recruiters you should be fired on the spot.

Met dank aan Cheezhead

Geef een reactie