Meer dan 125.000 nieuwe vacatures

Symbol-Add

Vandaag wederom een indicatie van het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen 3 weken.

Er is een zeer lichte stijging te melden; van iets minder dan 125.000 een week geleden, naar iets meer dan 125.000 deze week. Positief nieuws dus!

De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

 1. Nationale Vacaturebank: 22,8%
 2. Totaljobs: 12,4%
 3. Monsterboard: 10,1%
 4. Werk.nl: 6,8%
 5. Een baan: 6,5%
 6. Vacaturekrant: 5,1%
 7. Jobtrack: 4,3%
 8. Content: 1,6%
 9. Medivacature: 1,6%
 10. Intermediair: 1,6%

Zowel NVB (verleden week: 21,7%) als Totaljobs (10,8%) laten duidelijk hogere percentages zien, Monsterboard (10,3%) en Werk.nl (8,2%) tonen lagere percentages.

De val in het aantal nieuwe vacatures op Werk.nl kan te maken hebben met de relatief hoge onbeschikbaarheid van de site van de laatste week als gevolg van het verwijderen van de Monsterboard vacatures.

Vacant (verleden week nog nr. 8 ) is deze week uit de top 10 verdwenen. Hiervoor in de plaats is Medivacature de top 10 binnen geslopen op plaats 10.

Verder heeft Content een plaatsje gewonnen, hoewel nog steeds met dezelfde 1,6% van het aantal nieuwe vacatures.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord

7 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Marc: kan het aan de technologie liggen van Jobfeed? Is Medivacature b.v. pas vorige week opgenomen (dus alles nieuw) Of hebben ze alles gerefreshed of zo? Want Nienke’s 2000 van de 2600 doet mij wel twijfelen.

 • Nienke Smit
  says:

  @Marc, dank voor de uitleg, het is inderdaad onwaarschijnlijk dat een nicheboard in de top10 komt op reguliere basis, anders zitten ze niet in een niche tenslotte ;-), wel interessant materiaal en analyse overigens!

 • Marc Drees
  says:

  @Nienke,
  Neem van mij aan dat Medivacature.nl er maar kort in zal staan. Er is sprake van een enorme piek in het aantal nieuwe vacatures. Dit is verleden week gebeurt.

  Omdat ik probeer spikes juist te vermijden in de resultaten kijk ik naar meerdere weken. Maar omdat Medivacature in 1 klap een vertienvoudiging van het aantal vacatures laat zien zijn zij de top 10 binnen gedrongen.

  Dus dat wordt dan ook meteen mijn eerste verbetering voor de volgende week; dit soort ‘outliers’ uit de resultaten verwijderen.

  Voor deze week zou het betekenen dat Vacant alsnog de top 10 binnenkomt, op plaats 10, met 1,5%

  Met dank.

 • Nienke Smit
  says:

  Wat mij als nicheboardspeler, ook opvalt is de binnenkomst van Medivacature.nl op 9, even doorrekenen zij hebben in totaal 2652 vacatures online, waarvan er 2000 (1,6%) in de afgelopen 3 weken zijn toegevoegd? Wat is daar gebeurd? Weet iemand dat?

 • Marc Drees
  says:

  @Jan-Willem:
  Goeie vraag, maar inderdaad nog wat vroeg. Als er een wat langere periode achter ons ligt kan er wat meer aan mogelijke trendherkenning worden gedaan.

  Hoewel de dominantie van Nationale Vacaturebank me eerlijk gezegd wel opvalt.

  En dat Totaljobs in aantallen nieuwe vacatures zich duidelijk boven Monsterboard en Werk.nl bevindt. Dat is zeker verrassend te noemen.

  Maar dat zijn geen conclusies, slechts opvallende zaken van dit moment.

  Geduld…