Open&sociaal (en spontaan)

Ook Yahoo doet mee met OpenSocial van Google. Hyves was haantje de voorste om mee te doen aan dit platform voor het uitwisselen van informatie. Nog maar net op Hyves (ik noem geen namen)? Via OpenSocial kunnen programmeurs toepassingen maken die werken op alle aangesloten sociale netwerksites. Zodat je niet van Hyves naar YouTube geslingerd wordt, en weer terug. Het aantal openstaande vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Volgels het CBS stonden er eind vorig jaar 236.000 vacatures open. Een toename van 150.000 sinds het dieptepunt in september 2003. In zo’n krappe arbeidsmakrt is het opeens weer interessant om je droomwerkgever een open sollicitatiegesprek te sturen.

Belangrijk is dat motivatie en een zekere rode draad in je werkervaring, opleiding en vrije tijd herkenbaar aanwezig zijn. Roem vooral het bedrijf en geef aan waarom je zo graag bij hen wil werken. Ik doe morgen mijn brief voor de ELLE de deur uit.McKinsey selecteert in belangrijke mate op de cijferlijst van de middelbare school.*

Behalve goede cijfers kijken ze ook naar nevenactiviteiten. Zo komt mijn deelname aan de leerlingenraad en ondernemingsraad van het Vlietland College (toen werd ik nog gedreven door het Grote Onrecht in de wereld) toch nog ten goede. Meer tips? Ach, de perfecte baan is als de perfecte man. En ik zit niet voor niets op nextlover.nl.

*nrc.next 26 maart.

Geef een reactie

1 Comment