Pyramidespel Blue Chip Expert

image

Verdienen aan je contacten. We hadden dat natuurlijk al gezien bij NotchUp, maar er zijn natuurlijk meer manieren om je vrienden voor je te laten werken. Waar heb je anders vrienden voor?

En dat kan natuurlijk al lang met online referral programma’s; zoals bijvoorbeeld H3, Spotajob, Zubka, Jobtonic en ongetwijfeld vele anderen.

Een variatie op dit thema is Blue Chip Expert. Met als bombastische subtitel: The Premier Talent Source.

Select clubje?
Om Blue Chip een odeur aan exclusiviteit te geven is het lidmaatschap slechts te verwerven via een persoonlijke uitnodiging, van een ander lid. Dat uitnodigen is overigens buitengewoon simpel, want Blue Chip biedt de nodige opties om bestaande contacten te importeren:

image

En na zo’n import kan ik vervolgens al die contacten uitnodigen. Er zijn zelfs verschillende tekst templates aanwezig.

Hoewel andere online referral programma’s het principe van laagdrempelige toegang hanteren zou Blue Chip wel eens veel meer leden kunnen verzamelen, dankzij het gemak waarmee kan worden uitgenodigd. Exclusiviteit voor de massa’s!

Verdienmodel
Het verdienmodel is gebaseerd op de hebzucht van de leden, en de mate waarin zij bereid zijn hun ‘vrienden’ te rippen. Want dit is feitelijk waar het bij Blue Chip om draait:

image

En dat wordt nog eens glashelder uitgelegd, in vrolijke kleurtjes:

image

Oftewel, geef ons je vrienden en je het geld rolt binnen.

En ten aanzien van het geld; je verdient minstens $ 240 per plaatsing van één van jouw directe contacten (minimum plaatsingsfee is $ 3.000). Of 8% van 3% van het jaarsalaris; als die 3% hoger uitvalt dan die $ 3.000.

Lekker veel vrienden uitnodigen en voor je het weet zit je met je benen omhoog.

Conclusie
Naast NotchUp is Blue Chip Expert een andere mogelijkheid om jouw LinkedIn contacten te gelde te maken. En net als NotchUp is ook Blue Chip een pyramidespel. Met slechts drie lagen; maar een kniesoor die daar op let.

En daarom herhaal ik mijn uitspraak die ik ten aanzien van NotchUp heb gedaan:

Who needs enemies with friends like this?

Geef een reactie