Meervoudig onfatsoen van een voormalig YER clubje

Logo Quaestus Senior Management Search

Vandaag ontving ik spam van Quaestus Senior Management Search. Voor wie het nog niet weet, dat is de nieuwe naam voor wat ooit YER Senior Management Recruitment heette.

In haar privacy statement stelt Quaestus onder meer:
[…] garandeert zorgvuldige en discrete omgang met deze informatie, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle betrokkenen. Quaestus betracht de grootst mogelijke zorg om de privacy van de bezoekers van deze website te waarborgen.

Wollig, vaag en volstrekt nietszeggend. En dat blijkt ook wel, want privacy wordt bij Quaestus in hele kleine lettertjes geschreven.

Eerst even terug naar de spam van Quaestus:

  • Het adres van de afzender?: noreply@topfuncties.nl.
  • Mijn addressering?: Subscriber

Voelt u ook de nekharen recht overeind gaan staan? Vooral als je je nooit hebt opgegeven als subscriber.

De titel van de e-mail is Nieuwsbrief Topfuncties.nl . Maar het is helemaal geen nieuwsbrief; het is een ketting- of bedelbrief. Een nieuwsbrief geeft tenslotte informatie; in deze e-mail staan alleen maar vacatures, zij het na de volgende introductie:

Onze opdrachtgevers hebbben interessante nieuwe topposities te bieden, zie hiervoor het onderstaande overzicht. […]

Heeft u daarnaast misschien een tip voor ons en weet u iemand in uw relatienetwerk die voor een van onze functies in aanmerking komt? De tip die leidt tot een daadwerkelijk plaatsing van uw relatie bij een van onze opdrachtgevers willen wij graag belonen. We willen u in ruil hiervoor graag een careerscan of een carrieregesprek met een van onze consultants aanbieden.

Het is dus een ontzettend goedkope bedelbrief. Een careerscan voor mij in ruil voor een bonus van minimaal 20% van een jaarsalaris (van EUR 100.000+) voor Quaestus? Denkt Quaestus soms dat ik achterlijk ben?

En hoe komt Quaestus aan mijn e-mail adres? Niet van mij in ieder geval. Hoewel ik wel eens met YER te maken heb gehad. Het zal toch niet zo zijn dat Quaestus zomaar de e-mail adressen van YER recycled? In dat geval is het helemaal duidelijk wat hun privacy statement waard is.

Ik heb me natuurlijk meteen afgemeld van de mailinglist. En wat ik daarbij altijd zo leuk vindt is om het twee keer te proberen. Want hoe kan ik me twee keer afmelden als ik de eerste keer ook verwijderd zou zijn? Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Stel je voor!

Quaestus denkt zich te kunnen presenteren als een respectabel executive search bureau. Maar met hun ‘nieuwsbrief’ actie bereiken ze exact het tegenovergestelde. Want die is dom, goedkoop en heeft lak aan mijn privacy.

Bepaalt niet de kwaliteiten die je bij een executive search bureau zoekt. U bent vanaf vandaag gewaarschuwd.

10110cookie-checkMeervoudig onfatsoen van een voormalig YER clubje
Geef een reactie