Interviews: Oefening baart kunst

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat geldt ook voor elke sollicitatie en elk interview met een toekomstige werkgever. Het is verbazingwekkend te zien hoe slecht sommige kandidaten zich hebben voorbereid op een eerste of zelfs tweede gesprek voor een nieuwe baan.

Vaak kijken kandidaten wel even op de corporate website of zoeken via Google wat algemene bedrijfsinformatie op. Over de vragen die gesteld kunnen worden door een recruiter, nieuwe collega of manager wordt niet altijd nagedacht. Jammer, want dit is echt een gemiste kans.

Dat moeten de mensen van Jobsite ook gedacht hebben toen ze de site BeMyInterviewer gemaakt hebben. Als je op zoek bent naar een nieuwe job, check dan deze site. Er staan best wat bruikbare vragen op en tegenwoordig spreekt toch iedereen Engels? Daarnaast kun je natuurlijk ook nog even op Wie-o-wie kijken om te weten met wie je nu eigenlijk een gesprek zult gaan voeren.

Geef een reactie