IT’ers staken om CAO

Wauw, dat is nog eens een bericht. IT’ers van Atos Origin hebben een werkonderbreking gedaan vanwege het niet hebben van een CAO.
De ongeveer 9000 Atos-werknemers in Nederland zitten sinds begin dit jaar zonder cao. De werknemersvertegenwoordigers zetten voor de nieuwe cao in op een minimale loonsverhoging van 3,5 procent, voor alle goed functionerende medewerkers. Atos Origin biedt volgens de bonden niet meer dan 2 procent.

Bijzonder, 3,5% is toch niet echt waar veel mensen van warm worden in de IT volgens mij. En IT’ers die staken, volgens mij is je CV op monsterboard zetten effectiever want als je dat doet ben je binnen een week elders aan de slag in deze markt. Ik geef toe, de stakende Groningers hebben het iets lastiger, maar ook daar is werk in de IT in overvloed.

Ik zie al ‘guerilla’ acties komen. Zie ik daar een bus van (streep weg) Ordina, Logica, Cap Gemini of Accenture rijden met de tekst: Wij hebben wel een CAO? Of Wij zoeken nog veel mensen? Ik ben benieuwd wie durft…

Geef een reactie

1 Comment