Online video en recruitment

Wie kijkt er nu niet naar online videos? TV programma’s, zelfgemaakte clips met een mobiele telefoon, melige home videos, reclame filmpjes en zelfs de Film van Ome Wilders is via internet te zien. Wat betekent dit voor online recruitment videos?

Op blogs wordt het steeds makkelijker om ‘embedded videos’ te gebruiken, Marc heeft het in verleden ook al een enkele keer laten zien op deze site.  Als je Robin Goad mag geloven is in februari 2008 het bekijken van online videos in de UK met 178% toegenomen ten opzichte van februari 2007. YouTube is daar veruit het populairst.

Voor zover ik weet geen onderzoekscijfers bekend in Nederland over recruitment videos. Wat ik wel weet is dat er meer en meer videos worden gebruikt en dat er in het buitenland nieuwe sites voor recruitment videos bijkomen.

Blijkbaar zijn recruitment videos om personeel te werven populair bij legers, van professioneel en realistisch tot en met lachwekkend. En uiteraard kan de #1 Best Places to Work niet achter blijven. Google’s recruitment proces is online te bekijken en alsof dat niet genoeg is ook nog wat aan PR gedaan bij Oprah.

Oh ja, als bij Google gaat solliciteren zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. De voorbereiding is het halve werk!

Geef een reactie

1 Comment