Philips en automatische e-mails. ING wordt geen laatste…

image

Vandaag onze nationale trots: Philips. Met haar reclamekreet Sense en Simplicity wil zij de wereld maakt Philips goede sier in de wereld van electronica. En wie wil er nou niet een zinvol en eenvoudig te bedienen apparaat?

Maar hoe eenvoudig en zinvol is het online sollicitatieproces; of meer specifieker: de automatische e-mail reactie naar aanleiding van een online sollicitatie?

Achtergrond
Met een omzet van meer dan 26 miljard euro en een bezetting van zo’n 125.000 medewerkers is ook Philips een indrukwekkende onderneming.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze ook indrukwekkende prestaties laten zien op het gebied van online recruitment.

Om de kwaliteit van die e-mails te beoordelen heb ik deze keer gekozen voor deze functie: Senior Communications Manager (IT Infrastructure).

Als opfrisser is hier voor een overzicht van wat ik zoal aan zou willen treffen.

Duidelijk?
Het onderwerp van de e-mail is onvoldoende duidelijk:
Vacancy Application Received.

Yep, het klopt ik heb gesolliciteerd. Maar wat is de moeite om even de functie en de bedrijfsnaam te vermelden. Ik heb namelijk niet alleen bij Philips gesolliciteerd. Ik ben namelijk op zoek naar een baan. En dan solliciteer ik misschien wel bij meerdere bedrijven.

En zelfs de eerste zin zegt helemaal niets:
Thank you for applying on Philips Career Center employment opportunities.

In de hele e-mail wordt de functie niet 1 keer genoemd. Wat een nonsens(e)!

Wel is Philips er als de kippen bij om te melden dat ze een equal opportunity employer zijn. Dat wordt zelfs twee keer vermeld… Als individuele sollicitant zit je hier natuurlijk op te wachten.

Maar de ergste zin is:
You will be informed how your qualifications and expressed job interests meet the staffing needs in the near future.

WTF? Ik heb gereageerd op een concrete vacature! Staffing needs in the near future? Wat is dit voor baarlijke nonsens. Bestaat die vacture nu wel of niet?

Persoonlijk?
Nee, driewerf nee! Het is een drama van onpersoonlijkheid. Deze e-mail is de meest onpersoonlijke tot nu toe.

Natuurlijk is de afzender helemaal fout: noreply@philips.com.

En niet alleen wordt de functie nergens genoemd; ik wordt ook nergens persoonlijk ‘aangesproken’. En om het nog erger te maken; ik lijk niet eens te hebben gesolliciteerd (zie hierboven)!

Onpersoonlijkheid is de overtreffende trap.

Informatief?
Nee!

Er staat helemaal niets in deze e-mail die mij iets verteld over wat er verder gaat gebeuren. Niets, nada, noppes. Deze e-mail is zuivere zelfbevlekking.:

We value diversity within our workforce and are constantly striving to retain talented qualified people into our company. As a global leader in electronics, Philips is committed to a workplace based upon developing people, supporting each other, delivering on our commitment and satisfying our customers.

Gaap…

Each year hundreds of Philips employees find their next opportunity using Career Center.Next to continuing your manual job search, we encourage you to take advantage of the site tool designed to save you time and give you a job-finding edge.

… Oeps, sorry, ik was even weggedommeld.

Wat is Philips blij met zichzelf zeg!

Met links?
Yep, Eentje.  Dat je terug kan naar https://www.philips.com/about/careers/index.page

Hoera! Enorm behulpzaam

Conclusie
ING gefeliciteerd! Jullie staan bij de einduitslag in ieder geval niet op de laatste plaats.

Philips heeft de rode lantaarn met overtuigend gemak overgenomen.

Wat een absolute aanfluiting deze e-mail!

10320cookie-checkPhilips en automatische e-mails. ING wordt geen laatste…
Geef een reactie