Recruitment kun je leren!

In de uitzendbranche, waarin ik werkzaam ben, werkt volgens mij niet één consulent of intercedent die echt een specifieke opleiding voor intercendent/consulent heeft gevolgd. Als kind droom je nu eenmaal niet direct van een carrière in deze branche en kies je geen studie die gericht is op uitzenden. Brandweerman, dokter, piloot, klinkt toch veel beter? Maar recruitment kun je leren!

De achtergronden van de medewerkers in de uitzendbranche zijn vaak heel verschillend. Er zijn er bij die daadwerkelijk personeelswetenschappen gestudeerd hebben of een andere P&O studie hebben gedaan. Maar er zijn er ook bij die een technische opleiding of hotelschool hebben gedaan. En sommigen hebben hun studie zelfs (nog?) niet eens afgerond.

Uiteindelijk denk ik dat dienstverlening in je bloed moet zitten en uiteraard moet je het leuk vinden om met mensen te werken, een studierichting psychologie zou wellicht ook helpen. De kneepjes van het werven en selecteren kun je wel leren, hetzij via diverse interne en externe opleidingen danwel via de praktijk. Denk hier vooral niet te lichtzinnig over, want er komt veel meer bij kijken dan je zou denken. Oefening baart kunst…

Nu zijn er ook al een tijdje diverse recruitment trainingen beschikbaar op video. Zelf heb ik ze nog niet bekeken, maar de site ziet er erg aantrekkelijk uit. De videos zijn ook wel grappig en persoonlijk houd ik daar wel van. Één van de leukste videos die ik regelmatig gebruik is al jaren oud, Monty Python, maar nog steeds even leuk. Misschien dat er binnenkort nog een LOI cursus uitzendconsulent/intercedent/recruiter volgt?

Geef een reactie