Heeft JobbingMall wel een privacyverklaring?

Om maar meteen een antwoord op deze vraag te geven: Nee! En als JobbingMall toch een privacyverklaring heeft, dan is die buitengewoon goed verstopt. Wan tik heb hem niet kunnen vinden.

Het begon allemaal heel onschuldig. Eens in de zoveel tijd bezoek ik vacaturesites om te kijken of er nog iets nieuws te beleven valt. Zo ook JobbingMall, hoewel ik aan deze site weinig aandacht heb besteed.

Dus toen ik naar een individuele vacature keek klikte ik zonder enige verwachting op de hyperlink Lees ons privacybeleid.

Geen privacyverklaring, wel Algemene Voorwaarden…
Maar wat schetst mijn verbazing. Ik kom niet op een pagina met een privacyverklaring. Ik krijg de Algemene voorwaarden van JobbingMall gepresenteerd. En die is bedoeld voor bedrijven die een overeenkomst met JobbingMall aangaan.

Dat is vreemd!

Dus ik heb de hele JobbingMall afgezocht. Maar ik kan geen privacyverklaring vinden. Hij bestaat volgens mij niet, in ieder geval niet op de site!

Terwijl JobbingMall wel de mogelijkheid biedt om CV’s op te slaan. En er dus sprake is van een verzameling van persoonsgegevens. Wat op haar beurt dat deze verzameling (en het doel daarvan) moet zijn aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Ik heb geen vermelding kunnen vinden…

En het betekent ook dat JobbingMall een privacyverklaring op haar website moet hebben. Maar helaas, niets gevonden…

Heeft het CBP tanden?
Betekent dit nu dat JobbingMall de wet heeft overtreden? En indien dat het geval is, wat gaat het College daar vervolgens aan doen?

Als het al iets gaat doen, want de misleiding van Totaljobs is voor zover mij bekend nooit door het College aangepakt.

Of komt het omdat ze daar geen blogs lezen? Te druk??

10620cookie-checkHeeft JobbingMall wel een privacyverklaring?
Geef een reactie

7 Comments