Plugin tegen Facebook Beacon dankzij concurrent?

Gisteren kwam TechChrunch met een aardige posting over een browser plugin waarmee je gewaarschuwd wordt wanneer je op een website komt die samenwerkt met Facebook’s Beacon.

image

Beacon was de volstrekt onfatsoenlijk ‘service’ waarmee Facebook dacht bonuspunten te scoren.

Door ongevraagd jouw online aankopen op andere sites te registeren en vervolgens, wederom ongevraagd aan je ‘vrienden’ te tonen.

Privacy en Facebook gaan niet samen; zoals ze na het Beacon drama aantonden door met Social Ads exact dezeflde fouten te herhalen.

En het blijkt trouwens dat zelfs als je als Facebook gebruiker hebt aangegeven niet van Beacon ‘gebruik’ te willen maken, dat er toch nog steeds informatie over jouw aankoopgedrag wordt verzameld.

Creepy, maar we hebben het hier over Amerika. Misschien heeft het wel iets met terrorisme te maken…

En dat heeft iemand op het idee gebracht een plugin te realiseren waarmee je gewaarschuwd wordt als je op het punt staat een site te bezoeken die met Facebook samenwerkt.

Je kan er vervolgens voor kiezen om toch naar de website te gaan; waarbij je feitelijk accoord gaat dat Facebook informatie over jou verzameld. image

De plugin is ontwikkeld door Flugpo; zelf een sociaal netwerk… Vreemd.

TechChrunch stelt zich overigens terecht de vraag: Als er mensen zijn die hun privacy inderdaad zeer op prijs stellen, vertrouwen die dan een browser plugin wel?

Geef een reactie